1 LT – Altimot+

E-Ticaret ile satın al.

Altimot+, Sıvı organik gübre bitkilerinizin sağlıklı ve güçlü büyümesi için ideal bir çözüm sunuyor. En güncel fiyat doğrudan bu websitesi üzerinden sağlanmaktadır. Fiyatlar zaman zaman değişkenlik gösterebiliyor.

Altimot+’nın bitkilere faydaları nelerdir?

Bitki besin maddeleri dışında toprakta bulunan diğer besin elementlerinin bitki tarafından alınabilmesini en yüksek düzeye çıkarır.

Bitkisel kaynaklı amino asit içeren organik bir sıvı gübredir. Özel formülasyonu ve düşük ph içeriği ile toprağın organik maddesini arttırır, toprağın yapısını düzenler ve toprakta bulunan bitki besin maddelerini bitkinin alabileceği forma dönüştürür.

Altimot+ içerdiği yüksek organik madde, azot ve potasyum ile her bölgede kullanılabilir özel bir gübredir.

Bitki gelişimi için olumsuz şartlara karşı direnç oluşumu sağlar ve bitkisel menşeili L-Aminoacid ile formüle edilmiştir.

Ürünümüz E-Ticaret alımlarında fiyat ve performans rekabetçisidir. Satın alımınıza değer edecek bir üründür. Tüm alımlarınızı Türkiye içinde satın alma şansına sahipsiniz.

20 LT sıvı püskürtücüyle uygulama için yarım su bardağı (50 CC) kullanılır. Damla sulama ve yapraktan kullanımla Tarla, Bahçe, süs bitkileri ve toprakta yetişen her çeşit ürün için formülize edilmiştir. Kullanıldığı her türlü üründe verim, dayanıklılık ve kaliteyi yükseltir. Altimot+ özel bir gübre olup ihtiyaç duyulan besinleri bitkilerin sağlıklı gelişimlerini sağlayabilmesi ve verime yatması için kullanılır ve etkili bir yöntemidir.
Altimot+ Organik Gübre, Tamcı Gübre.

Garanti Edilen İçerikKütlece (w/w)%
Organik Madde50,0
Organik Karbon13,0
Toplam Azot5,0
Suda Çözünür Potasyum Oksit(K20)1,5
Serbest Aminoasitler
3,5
pH4-6

Altimot+ Sıvı Organik Gübre nasıl kullanılır?

ÜrünlerUygulamaYapraktanTopraktan Damlama ile
Sebzeler
(Domates, biber, patlıcan vb.)
Çiçeklenme öncesinden hasat dönemine kadar 2-3 uygulama150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

Yumrulu bitkiler (patates, havuç, soğan, şeker pancarı vb.)1.Uygulama Gelişme döneminde
2.Uygulama Çiçeklenme sonrası
150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

TahıllarKardeşlenme ve Sapa kalkma döneminde150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

Mısır1.Uygulama 5-6 yapraklı iken
2.Uygulama püskül sonrası
150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

Turunçgiller1.Uygulama 5-6 yapraklı iken
2.Uygulama meyve oluşumunda
3.Uygulama meyveler ceviz kadarken
150-200cc/ 100lt suya2 kg

/ Dekara

ÜzümSürgünden başlayarak ben düşene kadar 3 uygulama150-150cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

Zeytinde1.Uygulama baharda ilk sürgünlerde
2.Uygulama meyve bağladıktan sonra
150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

Pamuk1.Uygulama taraklama öncesi
2.Uygulama elma döneminde
150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

AyçiçeğindeBitki boyu 10-15 cm olunca 10 ar
gün ara ile 2 kez
150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

Meyve ağaçları(Nar, Badem,
Kayısı, Erik, Kiraz, Fındık, Ceviz,
Elma, Armut, Ayva, vb.)
1.Uygulama yaprak olunca
2.Uygulama meyve bağlama
döneminde
150-200cc/ 100lt suya1 ,5 –

2 kg /

Dekara

 

Organik Gübre, YAPRAK GÜBRESİ NEDİR

Gübre ve gübreleme işi birbirinden farklı olarak değerlendirilmelidir. Aslında azı veya fazlasının kullanım amacına etki edemeyeceği gibi bitkilere zarar verme ihtimalini de yükseltebilmektedir. Biz sıvı organik yaprak gübresini gübreleme olarak nitelendiriyoruz. Gübre değil de gübreleme işlemi olarak bilinmesinde fayda görüyoruz. Pek çok kişinin akılında olan sorular; yaprak gübresi kullanımın etkileri, yaprak gübresi kullanmanın avantajları, yaprak gübresi kullanmanın faydaları nelerdir? Üzerinde yoğunlaşmaktadır. Yaprak gübresi nedir olarak yaklaştığımızda, ekinlerin daha fazla besin ve su almasına destekleyici yöntem olarak geçmektedir. Ekinlere püskürtülerek yapılan bu uygulamada gübreleme işlemi yapılarak verimlilik arttırılmaya çalışılır. Tarımsal alanca sıklıkla kullanıldığını ve kullanılmasının tavsiye edildiğini duymuşsunuzdur. Faydası oldukça fazla olan bu gübreleme yönteminde içinde birden çok besin öğesi yapraklara püskürtülerek verimi arttırmak amaçlanmaktadır. Ekinlerin temel besin alma yeri kökle olarak bilinse de yapraklara uygulanan püskürtme işinin ne kadar verimli olduğunu zamanla görebileceksiniz. Bu gübreleme işi aslında bilimsel verilere dayanmaktadır. Makro besinler tek başına topraktan uygulandığında gelecek dönemlerde ekinlerde verim konusunda yetersiz kalabiliyor. Bu mikro element eksiği olarak geçiyor ve gelişim sürecinin devamında sekteler uğraşmasına sebebiyet verebiliyor. Tek başına toprağa yaptığınız gübreleme %100 sonuç doğurmayacak, yapraklara yapacağınız gübreleme işlemiyle verimliliği arttırabileceksiniz. Yaprak gübresi işleminin daha sık şeker gibi ürünlerde uygulandığı gözlemleniyor. Köklerde yapılan gübrelenmeye daha hızlı ve yararlı mikroorganizmalar salınmasına yardımcı olması için bu uygulama yapılıyor. Toprak PH yüksekliği durumunda yaprak gübreleme işleminin çok daha verimli olduğu biliniyor. Bu verimde etken rol demir, çinko, mangan, bor gibi elementlerin yapraklara çok daha hızlı nüfus etmesi amaçlanıyor.

YAPRAK GÜBRESİ KULLANIM ETKİLERİ, FAYDALARI, AVANTAJLARI

Tek başına toprağa uygulanan gübrelerin mikro bileşen eksikliklerinin önüne geçilmesi için bir nevi tamamlayıcı operasyonlar arasında sayılabilmektedir. Mikro element eksiği olmayabilir, sadece toprağa yapacağım gübreleme yeterlidir gibi düşünceler yüzünden çok daha zorlu bir sürece girebilirsiniz. Sadece bu sebeple bile yaprak gübresini önemsemeniz hasat açısından etkin kararınız olacaktır. Hasat kaybının önüne geçer gibi bir özelliğinin ötesinde hasat verimliliğini arttırma ve toprak gübresine destek olmak amaçlanmaktadır. Etki olarak önlem, fayda olarak verim, avantaj olarak ise maddi kaybınızın önüne geçerek hasat gelirinizi daha üst noktalara taşıma fırsatı elde etmiş oluyorsunuz.

YAPRAK GÜBRESİNİN ÇEŞİTLERİ VAR MIDIR? Organik Gübre UYGULAMA NASIL OLMALIDIR?

En yaygın sıvı organik gübre, üre gübresi olarak geçer. Bu azotlu bir gübredir. Yüksek çözünme ve yaprağa hızlı sirayet etmesiyle bilinir. Üre gübresinin yanında bir de solucan gübresi geçmektedir. Çeşitli türleri olan bu gübreler yaprak gübresi alanında bu şekilde ayrılmaktadır. Faydalı, avantajlı, etkili olan yaprak gübresinin de uygulanma metotları mevcuttur. Toprağa gübre uygulamasının yeterli görüldüğü hemen hemen her alanda tamamlayıcı etken olarak yaprak gübresine ihtiyaç duyulabiliyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri bazı elementlerin emiliminin yavaş veya yetersiz olmasıyla biliniyor. Hasat yapılan yerde zamanlı sulama sistemi ya da sulamaya elverişsiz durumlar olması durumunda, her şeyden öte kurak geçen, uzun süre yağış almayan arazinizde sulamaya destek ve susuz geçirilen dönemi amorti etmek için yaprak gübresi kullanılması tavsiye ediliyor. Asıl amaç yetersiz su yüzünden verim alınamayan topraktan yaprak gübresi sayesinde bir an evvel sonuç almak. Yaprak gübresi olarak ürünümüz Sıvı Organik Gübre olan Altimot+ önerilmektedir.

Emilim, hasat gelişimi gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda ekinlerin gelişim safhalarında yaprak gübresi kullanım tercihleri doğması gerekebiliyor. Özellikle gelişim sürecinde çiçeklenme olarak adlandırdığımız dönemin hasat için en verimli dönem olduğunu düşünürsek, bu dönemde yapılacak bir yaprak gübreleme işlemi hasat yetişmesini etkin bir şekilde arttırabilecektir. Uygulama özellikle yaz ayalarında kurak, sıcak geçen coğrafyada yapılıyorsa, buharlaşma sebebi de oluşabiliyor. Bu buharlaşmadan sonra uygulanan sıvı organik gübre veya az da olsa kalan su yerini tuza bırakabiliyor. Bu tuz güneşin etkisiyle hasatta yanma, tahrip gibi noktalara varabiliyor. Gübreleme esnasında ve sonrasında tuz oranına devamlı özen gösterilmesi tavsiye ediliyor. Bu tuz oranının saptanması, ekine daha sağlıklı uygulama için akşam saatlerinin tercih edilmesi gerekiyor. Serin havada yapılacak uygulama çok daha verimli oluyor. Serin saatler olarak bilinen sabah işi daha da avantajlı duruma getirebiliyor. Sabah saatlerinde yağan çiy yaprak üzerinde stoma açıklığı denen kıvamı sunuyor ve gübreleme emilimi çok daha sağlıklı gerçekleşebiliyor. Uygulamanın yapılması için elverişli zamanda uygulamayı yapan kişi pülverizatör ve gübrelemeye yardımcı ekipmanla ekinlerin bulunduğu yerde işleme başlama hazırlığı yapıyor. Püskürtme yoluyla yapraklara ulaşmasını sağladığımız gübreleri suyoluyla seyreltip çözelti olacak şekilde yaprağa nüfus etmesi sağlanıyor. Bu pülverizatör dediğimiz alet bu çözelti durumu sağlanmadan verimli kullanılamıyor. Çözeltinin öyle kusursuz sağlanmış olması gerekiyor ki, yaprak altlarının bile bu çözeltiye maruz kalması ve çözelti işleminin verimli hale gelmesi hedefleniyor. Her ekin birbirinden farklı gübrelemeler gerektirebilir. Bu uygulamanın yapılma sıklığı değişiklik gösterebilir. Genel olarak yaprak gübreleme işleminin 15 günde bir yapıldığı bilinmekte ve tavsiye edilmektedir. Daha işin uzmanı kişiler yaptıkları incelemeler ve geçmişte yaptıkları gübrelemelerden edindikleri bilgilere dayanarak 15 günde 3 kez yapma teşebbüslerinde bulundukları gözlemlenebiliyor. Çoğu alanda olduğu gibi hasat bakımı, ekinlerin gübrelenmesi gibi işlemler hassasiyet gerektiriyor. Az yaparsanız verim alma ihtimaliniz düşebiliyorken, fazla yapmanız durumunda ekinlerde yanmalara sebebiyet noktasına getirebilirsiniz. Uygulama yaparken, uygulama yapan kişinin koruyucu kıyafet, gözlük kullanması zorunlu tutulmalıdır. Çocuklardan uzak tutulması ve insanların solumasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Cilde teması veya uygulama esnasında yaşayacağınız her problemde çözüm için doktor gözetimine ihtiyaç duyduğunuzu unutmamalısınız.

Sıvı Organik Gübrede Yaprak Gübresinin FAYDALARI

Bu ve bunun gibi gübrelerin ekinlerde yaratacağı olumlu, olumsuz etkiler birçok Üniversite ve bilim kurulunca titizlikle incelemeler sonucunda değerlendirilmektedir. Toprak ile mikro organizmalar arasında oluşabilecek karmaşık reaksiyonların engellenmesi sağlanıyor. Besinlerin toprakla değil de yaprakla temas ettiğini düşünürsek yaprakta oluşabilecek aksi bir tepkimenin doğrudan insan sağlığına zarar verme ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Besin öğelerinin etkin olması için sulama şartı var. Sulama yapılması durumunda fayda oluşuyor. Yaprak gübreleme sayesinde böyle bir sulama işlemine ihtiyaç duyulmuyor. Yaprak gübresine yapılan maddi harcama bir yatırım yapılmaması durumunda topraktan gelebilecek zararlardan çok daha ekonomik olabilecektir. Gübrenin püskürtülerek verim alınma sürecini oldukça kısaltıyor. Varsa kireçlenme gibi ihtimaller analiz edilip böyle durumun olduğu saptanırsa, yaprak gübrelemenin çok daha etkin olabileceği ön görülüyor. Uygulanan yaprak gübresi etkisini birkaç saat içinde gösteriyor. Uygulama ve gübreleme uzman kişilerce yapıldığında verim çok daha yüksek olabilecektir. Doz aşımı veya uygulama hatası durumunda ekinlerde zehirlemeye kadar varabilmektedir. Yaprakta veya kökte yanmalar olabilir. Ekinlerin her yerine eşit miktarda uygulanması gerekmektedir. Verim almak isterken hasat eksikliği gibi durumlarla karşılaşmamak adına işinde ehil kişilerce yapılacak bir yaprak gübreleme işlemi çok daha etkin sonuçlar doğurabilecektir.

Diğer İçeriklerimiz